Delfland: tuinbouw moet water verbeteren

Hoogheemraadschap van Delfland vindt dat de glastuinbouwsector zich ook hard moet inspannen om de waterkwaliteit te verbeteren. De jaarlijkse rapportages tonen aan dat er nog veel te doen valt.

'Samen met de sector pakken wij dit vraagstuk aan', meldt het hoogheemraadschap. Delfland ziet kansen voor het bereiken van een (nagenoeg) emissieloze kas in 2027, door de insteek van de vastgestelde landelijke nota 'Gezonde Groei, Duurzame Oogst'.

De nota die door het kabinet is vastgesteld, bevat het gewasbeschermingsbeleid voor de periode 2013-2023. Dat moet leiden tot nagenoeg geen overschrijdingen meer van de milieukwaliteitsnormen in 2023.

Emissieloze kas

'Daarmee sluit de nota prima aan op het afsprakenkader emissieloze kas', vindt Delfland. Het doel van het afsprakenkader is om samen toe te werken naar 2027, het jaar waarin vanuit de glastuinbouw (vrijwel) niets meer mag worden geloosd in sloten en vaarten.

In dit afsprakenkader hebben gemeenten Westland, Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland, Midden-Delfland, Zuidplas en Waddinxveen, LTO Noord Glaskracht, Hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard en Delfland afgesproken dat zij werken aan een goede waterkwaliteit in glastuinbouwgebieden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer