Vertrouwen verplicht

Vorige week werd ik door de ledenraad herbenoemd als voorzitter van LTO Noord Glaskracht voor vier jaar. Ik ben verheugd over het vertrouwen dat deze ledenvertegenwoordigers daarmee uitspreken in mijn functioneren.
Dat vertrouwen brengt ook de grote verantwoordelijkheid met zich mee om waar te maken wat er verwacht wordt. Dat kan alleen met betrokken medewerkers, goede collega-bestuurders en een netwerk waarmee je de slagkracht van je eigen organisatie vergroot. Aan alle drie deze voorwaarden wordt voldaan bij LTO Glaskracht Nederland, waardoor ik vol vertrouwen deze positie wil blijven vervullen.
Op de medewerkers kan ik altijd een beroep doen. Ze geven gevraagd en ongevraagd beargumenteerde standpunten en adviezen. De collega-bestuurders sturen kritisch mee en nemen taken in de regio voor hun rekening. Het netwerk van LTO Noord, LTO Nederland en Greenport Holland zorgt voor verbreding en versterking van onze standpunten.
Dit levert concrete resultaten op voor tuinders en daar doe ik het ook voor. Afgelopen week nog de goedkeuring van Brussel om tot 2024 de verlaagde energiebelasting toe te kunnen passen. Maar ook de ondertekening van een nieuwe meerjarenafspraak energie met staatssecretaris Dijksma. Twee resultaten die bij elkaar meer dan 100 miljoen per jaar waard zijn en die zorgen voor blijvende inzet op energiebesparing en -verduurzaming. Zonder inzet van LTO Glaskracht Nederland was dit zeker niet bereikt. Ons werk doet ertoe en levert keiharde (financiële) resultaten op.
Het zijn de leden die dit echt mogelijk maken, want zij betalen met elkaar de rekening voor een professionele en resultaatgerichte organisatie met een fulltime voorzitter. Juist tegenover die leden voel ik mij dan ook verplicht om dat gegeven vertrouwen waar te maken.

Nico van Ruiten

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer