Geen natuur bij Lage Oude Veer

Het natuurplan Lage Oude Veer in Anna Paulowna krijgt geen ruimte van gemeente Hollands Kroon. De raad besloot het bestemmingsplan niet te wijzigen voor natuurontwikkeling door Landschap Noord-Holland.

Geen+natuur+bij+Lage+Oude+Veer
© Landschap Noord-Holland

‘We zijn blij. Dit is een enorme stap, maar we zijn er nog niet’, reageert vicevoorzitter Henk Geerlings van LTO Noord Hollands Kroon op het raadsbesluit. ‘We willen dat de subsidie voor dit natuurplan wordt ingetrokken.’

Hij doelt daarmee op de 3,2 miljoen euro subsidie die Landschap Noord-Holland (LNH) dit voorjaar van het Waddenfonds ontving voor het ontwikkelen van 50 hectare natuur bij de Lage Oude Veer in Anna Paulowna.

Vraagtekens

Het natuurplan viel LTO rauw op het dak omdat slechts 8 hectare binnen de EHS valt en de rest grond in de agrarische Oostpolder betreft. Ook zette de organisatie vraagtekens bij de omstandigheden waaronder de subsidie werd verstrekt.

De gemeenteraad van Hollands Kroon nam vorige week een motie van CDA en VVD aan die erop wijst dat het recente coalitieakkoord alleen natuurontwikkeling toelaat binnen de EHS.

Subsidie intrekken

LTO Noord Hollands Kroon wil ook voor de toekomst planologische schaduw van het natuurplan voorkomen. Daarom stuurt de afdeling deze week een brief naar het Waddenfonds met het verzoek om de subsidie in te trekken.

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Midden

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer