Praktijk+centraal+op+Vakdag+Zegveld
Nieuws
© VIC

Praktijk centraal op Vakdag Zegveld

De eerste 'Veenweiden Vakdag' die donderdag 10 juli plaats vindt in Zegveld draait om de vakexpedities wortelkracht, sporen in grasland en graslandverzorging.


Op een praktijkdag midden in het seizoen moet het buiten gebeuren, vinden organisatoren PPP Agro Advies en het Veenweiden Innovatie Centrum.
‘Wat het gras wil?’ zo luidt de centrale vraag op Veenweiden Vakdag bij het VIC in Zegveld. De enige spreker van de dag Nick van Eekeren van het Louis Bolk Instituut zal daarbij inzicht geven in de bodemwerking en graslandverzorging specifiek voor veen.

Veenweidenboer

'Voor de veenweideboer valt er met meer kennis over bodem en groei nog een optimalisatieslag te maken', blikt Van Eekeren vooruit.

‘Het draait vooral nog om finetuning en het omgaan met veranderende omstandigheden, zoals strengere mestwetgeving en bodemdaling. Die vragen om de juiste reactie. Daarvoor zijn leerervaringen nodig.’

Expedities

Naast de lezing zijn er drie expedities op de huiskavel van KTC Zegveld die gaan over wortelkracht, sporen in grasland en graslandverzorging.

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Midden

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  6° / 1°
  30 %
 • Vrijdag
  4° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  40 %
Meer weer