Handreiking bijpaarden nieuw

De Sectorraad Paarden heeft haar handreiking voor de paardenhouderij aangepast en vorige maand gepubliceerd. De handreiking biedt gemeenten handvatten over hoe om te gaan met de paardenhouders en -bedrijven.
De handreiking van de Sectorraad Paarden, waar LTO deel van uitmaakt, kwam tot stand in samenwerking met de Vereniging Nederlandse Gemeenten. De laatst gewijzigde versie van 2009 is opnieuw herzien, vanwege de veranderende wet- en regelgeving, zoals de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en recente jurisprudentie, is een update noodzakelijk.
Volgens Marieke Toonders van Den Hollander Advocaten en lid van de ZLTO-vakgroep Paardenhouderij is het goed dat de handreiking weer helemaal bij de tijd is. ‘Inmiddels heeft de handreiking een belangrijke status verworven. Deze is onmisbaar voor iedereen die in het omgevingsrecht direct of indirect bij de paardenhouderij betrokken is.’

Weer

 • Vrijdag
  13° / 8°
  80 %
 • Zaterdag
  14° / 8°
  70 %
 • Zondag
  16° / 9°
  70 %
Meer weer