Oplossing+bedrijven+buiten+contour+Boskoop
© Gemeente Alphen aan den Rijn

Oplossing bedrijven buiten contour Boskoop

In Greenport regio Boskoop is er goede hoop op een oplossing voor sierteeltbedrijven buiten de vastgestelde contour.

Dat bleek vorige week na afloop van de uitreiking van een rapport met oplossingsrichtingen aan gedeputeerde Govert Veldhuizen van provincie Zuid-Holland.

'Sinds de vaststelling van de sierteeltcontour is de economische realiteit veranderd. Gezonde bedrijven moeten daarbuiten, waar mogelijk, ontwikkelingsmogelijkheden krijgen. Hun bijdrage aan de kracht van de Greenport is daarvoor van belang.'

Initiatieven

De gedeputeerde vindt het goed dat de sector met initiatieven komt en wil samen met de gemeenten bekijken wat nodig is voor ontwikkeling.

Hij reageerde daarmee op het rapport van Belangenbehartiging Greenport regio Boskoop dat de bel luidt voor bedrijven buiten het concentratiegebied voor boomsierteeltbedrijven.

Herstructureren

'De aanpak van de sierteelt buiten de sierteeltcontour is niet alleen een kwestie van saneren, maar ook van herstructureren en moderniseren', stelde Michiel Gerritsen namens stichting Belangenbehartiging.

'Wij hebben hiervoor concrete oplossingsrichtingen. Een actieve, gerichte aanpak van overheid en bedrijfsleven van de sierteelt buiten de contour, komt de economie en leefbaarheid van het hele gebied in en rond de Greenport ten goede.'

Overhandigd

Het rapport werd op 25 juni door voorzitter Michiel Gerritsen van Stichting Belangenbehartiging Greenport overhandigd aan gedeputeerde Veldhuijzen en Kees van Velzen, wethouder greenport en tevens voorzitter van de Stichting Greenport.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  9° / 5°
  80 %
 • Zaterdag
  2° / -3°
  30 %
 • Zondag
  3° / -4°
  10 %
Meer weer