LTO%2Dboodschap+voor+EU%2DEnergiecommissaris
© Northview

LTO-boodschap voor EU-Energiecommissaris

De agrarische sector vervult een voortrekkersrol bij het realiseren van de klimaatdoelen, maar rekent daarbij op ondersteuning van de Europese Commissie. Die boodschap heeft LTO overgebracht aan Eurocommissaris Günther Oettinger.

De Europese commissaris voor Energie bracht vanmiddag een bezoek aan het Europees Economisch en Sociaal Comité in Brussel. Hij werd er toegesproken door verschillende leden van het EESC, waaronder LTO-afgevaardigde Frank van Oorschot.

Energiekringlopen

Die wees op het recente EZ- rapport dat aantoont dat de Nederlandse land- en tuinbouw zeer goed op weg is met het halen van de in Europa vastgestelde klimaatdoelen. Hij hield Oettinger voor dat de sector een essentiele rol speelt in regionale energiekringlopen en in de circulaire economie.

De vele initiatieven die van de grond komen zijn hard nodig om verdere resultaten te boeken. 'De Europese Commissie moet dergelijke initiatieven ondersteunen en een gunstig investeringsklimaat scheppen om ketens op profitabele wijze te sluiten', stelde Van Oorschot.

Weer

 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  40 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer