Supermarktomzet stijgt naar € 34,2 miljard

De supermarktomzet steeg verleden jaar naar 34,2 miljard euro. Een toename van 1,5 procent ten opzichte van 2012 toen de omzet 33,7 miljard euro bedroeg, meldt voorzitter Bert Roetert van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL).

Supermarktomzet+stijgt+naar+%E2%82%AC+34%2C2+miljard
© WUR

De koopkracht nam daarbij in het eerste kwartaal van 2014 voor het eerst in jaren toe en ook het consumentenvertrouwen steeg. 'Ik verwacht daarom dat de omzet dit jaar met ruim 1 procent stijgt', geeft Roetert vandaag op de CBL-haringparty in Schevingen aan.

'Laten we hopen dat ons land daarmee in die opwaartse spiraal terechtkomt. Want we zien dat de consument inmiddels wel erg gefocust is op prijs en aanbiedingen.'

Kwaliteit en service

Het vergt veel van de branche om die prijsbewuste consument te verleiden en weer bereid te vinden voor kwaliteit en service een redelijke prijs te betalen, weet Roetert.

De CBL-voorzitter roept het kabinet op om de economische groei niet in de kiem te smoren. 'En ook in Brussel voor onze economische belangen op te komen. Niet te veel focus op de export, maar met name ook de binnenlandse bestedingen te stimuleren.'

Lastverlaging

Het motto volgens CBL moet lastenverlaging voor burgers en bedrijven en flexibiliteit op de arbeidsmarkt zijn. 'Daarmee krijgen we de werkgelegenheid en de haperende motor weer aan de praat', stelt Roetert.

'En heb vooral ook oog voor de prijsopdrijvende effecten van accijns en btw.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  9° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 2°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -5°
  10 %
Meer weer