Consument let meer op aanbiedingen

Door de economische crisis is het koopgedrag van Nederlandse consumenten veranderd. 47 procent bekijkt vaker folders, 58 procent let scherper op prijzen en 53 procent op aanbiedingen in de supermarkt. Nog eens 44 procent kiest vaker voor huismerken.

Consument+let+meer+op+aanbiedingen
© Jumbo

Dat blijkt uit het onderzoek ConsumentenTrends 2014 van EFMI Business School. De uitkomsten daarvan worden vandaag tijdens de haringparty van Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) gepresenteerd.

Ruim twee derde van de consumenten gaat met plezier naar de supermarkt. De supermarkt krijgt een gemiddeld rapportcijfer van 7,6. 60 procent vindt de klantvriendelijkheid voldoende (rapportcijfer 6-7) en nog eens 31 procent geeft een cijfer 8 of hoger.

Supermarktbezoeken

Nederlanders doen gemiddeld 26 minuten over de boodschappen en acht van de tien consumenten leggen meerdere supermarktbezoeken per week af.

Hierbij let 37 procent meer dan een aantal jaren geleden op of het gekochte voedsel bijdraagt aan een goede gezondheid. 35 procent denkt beter na over de hoeveelheid voedsel die wordt geconsumeerd.

Voedselverspilling

Van de consumenten let 36 procent meer dan een aantal jaren geleden op de gekochte hoeveelheid voedsel.

Dat geldt tevens voor het bewustzijn ten aanzien van voedselverspilling (31 procent), dier-/milieuvriendelijke productie (25 procent) en de herkomst ervan (21 procent).

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  6° / -6°
  10 %
 • Donderdag
  5° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  10 %
Meer weer