IKB Nederland: onbegrip keuze GlobalGap

IKB Nederland vraagt zich af waarom CBL voor het programma het Varken van Morgen kiest voor de leveringseisen van GlobalGap.

IKB+Nederland%3A+onbegrip+keuze+GlobalGap
© Nieuwe Oogst

Het Varken van Morgen gaat waarschijnlijk gelden als basis voor de voorschriften om varkensvlees te mogen leveren aan Nederlandse supermarkten.

IKB Nederland begrijpt de keuze van het Centraal Bureau voor Levensmiddelenhandel (CBL) niet. Volgens de organisatie toont een benchmarkonderzoek aan dat de IKB-eisen minimaal gelijkwaardig zijn aan de GlobalGap-standaard.

Strengere eisen

In Nederland gelden voor het houden van varkens strengere eisen dan in de rest van de wereld. GlobalGap neemt de wetgeving in het land waar de varkens worden gehouden als basis.

IKB Nederland Varkens geeft invulling aan de hogere voorwaarden op het gebied van voedselveiligheid, dierenwelzijn, huisvesting en antibiotica. De organisatie vraagt zich af of het kwaliteitsniveau dat de Nederlandse varkenssector bereikt wel wordt beloond.

Gelijkgesteld

Nederlandse varkenshouders worden op deze manier volgens IKB Nederland gelijkgesteld aan hun buitenlandse collega's. Het maakt het CBL niet uit waar de varkens vandaan komen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer