Gouden+Broccoli+voor+Wilfred+Genee
© Bol.com

Gouden Broccoli voor Wilfred Genee

Televisiepresentator en radiomaker Wilfred Genee heeft de Gouden Broccoli gewonnen. 'Dit is beter dan een Gouden Televizier-Ring winnen.'

De prijs is een aanmoediging voor diegene die zich op een creatieve manier inzet voor de promotie van goed en gezond voedsel.

Genee zet zich volgens gewaspromotor Big Bang Broccoli op een bijzondere manier in om gezond voedsel te promoten bij een doelgroep waar dat hard nodig is.

Kinderen

Van alle reclame voor voedsel promoot 95 procent ongezonde producten en een groot deel van de reclames is ook nog eens specifiek gericht op kinderen, geeft Big Bang Broccoli aan.

Genee schreef mede daarom samen met zijn vrouw Lili het boek Vullen of Voeden om zo meer kinderen aan te zetten tot gezond eten.

Zoektocht

Dat boek toont de zoektocht die ze als ouders doormaakten om erachter te komen welke producten nu echt gezond zijn en een positief effect hebben op de gezondheid van een kind.

Verder sloot Genee enige tijd geleden een weddenschap af met collega-presentator Johan Derksen van televisieprogramma Voetbal International om vijftig voetbalkantines gezondere voeding te laten aanbieden.

Weer

 • Donderdag
  8° / 6°
  30 %
 • Vrijdag
  8° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  10 %
Meer weer