Nog geen herstel tarwenoteringen

Op de internationale graanmarkten blijven de tarwenoteringen onder druk staan met name vanwege de hoge wereldvoorraden tarwe en de redelijke oogstverwachtingen.

Nog+geen+herstel+tarwenoteringen
© Nieuwe Oogst

De goede oogstverwachtingen komen met name uit de Europese Unie en Oekraïne. Verder zorgt de neerslag in de Verenigde Staten voor goede groeiomstandigheden voor zomertarwe en maïs.

De maïsnoteringen dalen daardoor en dat heeft direct een negatieve invloed op de internationale tarwenoteringen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) noemt het in het weekbericht granen voorbarig om nu al uit te gaan van een goede maïsoogst.

Droogte

Overigens wijzen de voorspellingen in de VS op een lagere oogst van wintertarwe. Rusland heeft vanwege de droogte in delen van het land de oogstprognose met 2 tot 3 miljoen ton tarwe naar beneden bijgesteld.

Ook de groeiomstandigheden in Turkije zijn voor tarwe verre van ideaal. Het land gaat ervan uit de komende maanden 3 tot 4 miljoen ton tarwe en gerst te moeten invoeren. De laatste jaren was Turkije juist een bescheiden exporteur van graan.

Tarwevoorraad

De IGC (International Grain Council) berekende vorige week overigens de wereld tarwevoorraad per 30 juni 2014 op 190,6 miljoen ton. Dat is wereldwijd goed voor zo'n 15 weken consumptie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer