Tarwepool+Agrifirm+Plant+op+241%2C50+euro
© Nieuwe Oogst

Tarwepool Agrifirm Plant op 241,50 euro

Agrifirm Plant betaalt leveranciers die meedoen aan de tarwe graanpool voor standaard kwaliteit baktarwe 241,50 euro per ton.

De eindprijs van brouwgerst met de beste kwaliteit in de graanpool van Agrifirm Plant is vastgesteld op 240,10 euro per ton. Volgens Agrifirm Plant zijn de gerealiseerde poolprijzen hoger dan het gemiddelde van de dagprijzen in de poolperiode.

Voor tarwe lagen de prijzen in de periode voor oogst 2012 beneden 200 euro. Na de oogst tot eind november was sprake van pieknoteringen die uitstegen boven 260 euro. Als gevolg van lagere maïsprijzen nam later het verbruik van tarwe af en daarmee daalden ook de noteringen.

Bewaarpremie

In de bewaarpool betaalt Agrifirm Plant 250,60 euro per ton voor standaardkwaliteit baktarwe. Deze prijs geldt voor levering in januari. Voor levering in mei rekent de coöperatie een extra bewaarpremie van 4,50 euro per ton.

De gerstmarkt volgde grofweg het hele jaar dezelfde ontwikkeling als de tarwemarkt. Vanwege het relatief grotere aanbod van brouwwaardige gerst lagen de noteringen veelal 5 tot 25 euro per ton onder de tarwe.

Weer

 • Vrijdag
  17° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  16° / 13°
  60 %
 • Zondag
  14° / 10°
  70 %
Meer weer