Tarwenotering+Emmeloord+naar+200+euro
© Nieuwe Oogst

Tarwenotering Emmeloord naar 200 euro

Landbouwbeurs Noord en Centraal Nederland (LNCN) in Emmeloord noteerde gisteren voor het eerst dit seizoen de voertarwe op 200 euro.

De notering varieert van 197 tot 200 euro per ton. Dat is gemiddeld 2,50 euro per ton meer dan vorige week en de hoogste notering na half augustus voor oogst 2013.

Ook op de internationale graanmarkten stijgen de tarwenoteringen verder. Vanwege de spanningen in Oekraïne zijn veel afnemers geneigd om product op voorhand vast te leggen en dat geeft enige druk aan de vraagkant.

Tekort aan neerslag

De stijging van de tarwenoteringen wordt voor een deel ook veroorzaakt door een tekort aan neerslag in de Verenigde Staten.

Verder is het droog in delen van Rusland, Oekraïne, Polen en Turkije, meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in het weekbericht granen.

Sterke euro

De sterke euro ten opzichte van onder meer de dollar zorgt ervoor dat de termijnnoteringen voor graan in Europa niet verder doorstijgen.

De devaluatie van de Russische roebel en de Oekraïense grivna maakt Europees graan minder interessant voor export naar onder meer het Midden-Oosten.

Weer

 • Donderdag
  21° / 7°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  30 %
 • Zaterdag
  18° / 9°
  30 %
Meer weer