Forse daling uiennoteringen

De uiennoteringen van Landbouwbeurs Noord en Centraal Nederland (LNCN) in Emmeloord zijn gisteren met gemiddeld 6,50 euro gedaald ten opzichte van twee weken geleden.

Forse+daling+uiennoteringen
© Nieuwe Oogst

De notering voor 30 procent grove uien is vastgesteld op 16 tot 17 euro per 100 kilo en voor de 60 procent grove uien noteerde LNCN 17 tot 18 euro.

De noteringscommissie in Emmeloord omschrijft de stemming als rustig. Bureau Uienmarkt Informatie (BUI) constateert dat de Nederlandse uienmarkt in een lastige fase verkeert.

Afzet lastig

Er is zorg over de kwaliteit van de uien. Verder is er minder vraag omdat de handel nog behoorlijk voorraad beschikbaar heeft. Voor uientelers die nog vrij product beschikbaar hebben is het lastig om nog afzet te vinden voor een aanvaardbare prijs.

De afzet van Nederlandse uien is deze periode gericht op Oost-Europese landen, Groot-Brittannië en Afrika. Zuid-Europa en Rusland haken volgens BUI af vanwege eigen teelt of import van nieuwe uien.

Komende oogst

De stemming voor handel in uien van de komende oogst staat nu al onder druk, meldt BUI. Oorzaak zijn de matige afloop van het huidige afzetseizoen en de goede groeiomstandigheden van dit moment.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 11°
  10 %
 • Maandag
  25° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
Meer weer