BIG+Challenge+fietst+824%2E397+euro+bijeen
© Willemien de Groot

BIG Challenge fietst 824.397 euro bijeen

De tussenstand van de BIG Challenge, Veehouderij tegen kanker staat op 824.397 euro. Tijdens de herdenkingsbijeenkomst werd dat bekend gemaakt .

Morgen en donderdag gaan ruim 150 fietsers en runners de Alpe d’Huez beklimmen en nog meer geld in zamelen. Elke beklimming levert namelijk ook nog de nodige sponsorgelden op.

Indrukwekkend samenzijn

Fietsers, supporters en vrijwilligers kwamen vanmorgen bijeen op de top van de Franse berg Alpe d'Huez. Zij hielden daar een indrukwekkende bijeenkomst om samen dierbaren te gedenken.

Terwijl Maarten Peters het lied ‘Dichterbij de hemel kom ik niet’ live zong, werden onder een stralend blauwe hemel honderden rode en groene ballonen opgelaten. De kleuren rood en groen symboliseren het logo van BIG Challenge.

Big Challenge

BIG Challenge is een actie vanuit de Nederlandse veehouderij in de strijd tegen kanker. Het is de zesde keer dat varkens, pluimvee- en melkveehouders, dierenartsen, voerleveranciers en andere betrokkenen onder noemer BIG Challenge aan Alpe d’ HuZes deelnemen.

De deelnemers aan de BIG Challenge zetten zich dagelijks in voor de gezondheid en het welzijn van hun dieren. Eéns per jaar doen ze dat in het bijzonder ook voor iedereen die te maken krijgt met kanker. Tussen de andere deelnemers zijn zij herkenbaar aan hun roze helmhoesjes.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  7° / 3°
  10 %
 • Maandag
  6° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  10 %
Meer weer