Nertsenfokker+Meijer+worstelt+met+dilemma
© Frank Uijlenbroek

Nertsenfokker Meijer worstelt met dilemma

Pelsdierenhouder Wim Meijer in Vriezenveen staat voor een duivels dilemma. Per 2024 is het houden van nertsen verboden in Nederland, maar zijn bedrijf is dringend aan renovatie toe.

Sinds de Eerste Kamer tot een meerderheid van stemmen kwam voor een nertsenfokverbod vanaf 2024, weten Meijer en zijn zonen niet wat ze moeten doen. Vorig jaar investeerden ze fors in een nieuwe opslaghal met kelders voor mestopslag en vervingen ze elf van de 33 sheds.

Welzijnseisen

Voor dit jaar staat een investering van een half miljoen euro op de rol. Om aan de welzijnseisen van 2014 te voldoen, moet Meijer om een gelijk aantal dieren te kunnen blijven houden, zeven nieuwe sheds bouwen.

'Maar de hamvraag is of we hier op deze locatie nog zoveel moeten investeren', zegt Meijer. Bij de huidige prijzen kan dat wel uit. 'Maar niemand garandeert dat die prijzen volgend jaar op eenzelfde peil liggen.'

Lees meer hieroverdeze zaterdag in Nieuwe Oogst

Weer

 • Donderdag
  17° / 12°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zaterdag
  23° / 12°
  20 %
Meer weer