Landbouw+blijft+prioriteit+in+China
© agriterra

Landbouw blijft prioriteit in China

De ontwikkeling van de land- en tuinbouw krijgt de komende tien jaar prioriteit in het beleid van de Chinese overheid. Dat blijkt uit een rapport van de regering over de toekomst van de agrarische sector.

China wil de agrarisch productie opvoeren door te investeren in technologie en wetenschap. Vooral de toepassingen van informatietechnologie (IT) moeten nieuwe kansen brengen.

De productie in China wordt de komende jaren steeds meer belemmerd door het gebrek aan landbouwgrond en water. Ook houdt de Chinese regering rekening met variërende oogstopbrengsten door het veranderende klimaat.

Vlees en zuivel

Naar verwachting neemt de productie van rijst, tarwe, suiker en groenten toe in de komende tien jaar. De productie van vis, dierlijke producten en maïs zal een flinke vlucht gaan nemen, blijkt uit het rapport.

Vanwege de groei in vleesproductie en -consumptie zal voor de behoefte aan voedingsstoffen de import de komende jaren alleen maar stijgen. De zuivelsector zal snel groeien met 3,5 procent per jaar.

Zelfvoorzienend

China vermindert de inzet op katoenproductie. Het land wil zelfvoorzienend worden in graanproductie, zeker voor menselijke consumptie. De vraag naar suiker neemt sterk toe waardoor China minder zelfvoorzienend zal zijn.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  18° / 12°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 12°
  10 %
Meer weer