Drenthe+sluit+Green+Deal+met+DOC
© Nieuwe Oogst

Drenthe sluit Green Deal met DOC

Zestig melkveehouders in Drenthe kunnen in 2014 en 2015 aan de slag met de vermindering van hun energieverbruik. Ambitie is om op die manier eind 2015 jaarlijks 400.000 kilo minder CO2 uit te stoten.

Dat is de kern van de Drentse Green Deal tussen DOC Kaas en de provincie Drenthe. Gedeputeerde Henk van de Boer (VVD) en Geert Hartlief, manager Ledendienst bij DOC Kaas, ondertekenden vandaag de Green Deal, waarmee de samenwerking is bekrachtigd.

Volgens Van de Boer past de Green Deal in de tijdsgeest. 'De bewustwording groeit, veel agrariërs zoeken naar vormen voor een duurzame bedrijfsvoering. Ik verwacht veel animo onder de leden van DOC Kaas. Besparen op energie is duurzaam, maar ook goed voor de portemonnee.'

Doormeten

Het programma van deze Green Deal richt zich op energiebesparing en -opwekking op melkveebedrijven. Zo’n 60 leden van DOC Kaas krijgen de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding hun bedrijven te laten doormeten op energiegebied.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer