Kavelruil Hoeksche Waard-Oost afgerond

Na bijna dertig jaar is nu definitief een punt gezet achter de ruilverkaveling Hoeksche Waard-Oost.

Deze landinrichting voor een gebied van 7.500 hectare is in opdracht van de provincie Zuid-Holland gerealiseerd. Omdat daarmee de taak van de landinrichtingscommissie is volbracht, is deze commissie opgeheven.

Het meest in het oog springende onderdeel van het landinrichtingsplan was de aanleg of verbetering van wegen en waterlopen, de aanleg van bos en natuurvriendelijke oevers en de hogesnelheidslijn.

Meebetalen

In totaal is voor ruim 43 miljoen euro geïnvesteerd in het gebied, grotendeels door rijk, waterschap en gemeenten. Ook grondeigenaren betalen voor een deel mee aan deze investeringen, naar het nut dat zij van het plan hebben gehad.

In de laatste procedure - de ‘Lijst Geldelijke Regelingen’ - is deze bijdrage vastgesteld. Eigenaren ontvingen in december vorig jaar een brief over de definitieve renteoplegging. De belastingdienst zal deze rente nu jaarlijks innen, startend vanaf 1 januari 2014.

Lange duur

De ruilverkaveling duurde veel langer dan voorzien. De inpassing van nieuw beleid, zoals het Natuurbeleidsplan en de 3e Nota waterhuishouding, maar ook de inpassing van het tracé voor de hogesnelheidslijn en planbezuinigingen zorgden voor vertraging.

De grootste tegenvaller in de planning betrof de financiële afronding (Lijst Geldelijke Regelingen), omdat de rechtbank voor de drie laatste bezwaren met tussenvonnissen lange reactietermijnen hanteerde.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer