Deense slachterij van glas

Een grote Deense slachterij vertaalde de roep om transparantie in het dagelijks rondleiden van zo'n honderdvijftig mensen en het bouwen van glazen wanden om bedrijfsprocessen te tonen.

In bijna tien jaar tijd zijn nu zo'n tweehonderdduizend mensen door het bedrijf rondgeleid, meldt Vlees.nl.

De onderneming verwerkt dagelijks zo'n twintigduizend varkens. Terwijl dat proces in volle gang is, worden groepen bezoekers, waaronder journalisten, beleidsmakers, opinieleiders en studenten uit verschillend landen rondgeleid.

Glazen tunnel

Vier meter boven de werkvloer heeft het bedrijf een glazen tunnel aangelegd. Een gids leidt dagelijks de bezoekers langs elke stap in het proces van de slacht en de verdere verwerking.

Mensen kunnen allerhande vragen stellen, die allemaal beantwoord worden. Het nemen van foto’s wordt vooral aangemoedigd.

Bezoekersfaciliteiten

Uit vrees voor negatieve reacties stond de directie aanvankelijk niet te springen om de bezoekersfaciliteiten. Maar het initiatief heeft succes.

Het bedrijf stelt inmiddels dat bezoekers het bedrijf vooral verlaten met een beeld en gevoel dat het vlees onder streng toezicht en tegen hoge standaarden en eisen is geproduceerd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer