Faunapassage bij Wilnis

Provincie Utrecht gaat deze zomer een faunapassage aanleggen onder de N212 in Wilnis. Deze faunapassage 'Aan de Zuwe' vormt de ecologische verbinding tussen de Wilnisse Bovenlanden en Groot Wilnis-Vinkeveen.

De faunapassage vormt een groter geheel van een schakel in de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) in Utrecht, Noord- en Zuid-Holland, in dit geval de natuurverbinding van de Nieuwkoopse Plassen naar de Vinkeveense Plassen.

De otter, Noordse woelmuis en ringslang moeten gebruik van de passage gaan maken. Een aantal boeren gaan deze EHS-gebieden beheren. Ook moesten boeren voor de nieuwe natuur wijken of land inleveren.

Duiker

De faunapassage wordt aangelegd tussen de rotonde Bovendijk en de Geerbrug (N463), in de Veldwetering. De faunapassage ‘Aan de Zuwe’ komt onder de N212 door.

De bestaande duiker van 3 meter breed wordt vervangen door een passage van zeven meter breed. Het bestaande fietspad wordt zodanig omgelegd dat het iets verder bij de faunapassage vandaan komt te liggen.

Planning

Om de faunapassage te kunnen bouwen, moet de weg volledig worden afgesloten. De bouw van de faunapassage is gepland van 18 juli tot 1 september, omdat er dan minder verkeer is op de weg.

Voorafgaande aan de bouw van de passage wordt het fietspad verlegd en worden kabels en leidingen omgelegd.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer