Meer+bieten+met+Exxact+HexxTraxx
© eigen foto Agrifac

Meer bieten met Exxact HexxTraxx

Een bietenrooier die 50 procent minder oogstbewegingen maakt, een minimale bodemdruk heeft en minder kosten maakt, helpt op de korte en lange termijn om meer bieten te rooien.

Daarom heeft Agrifac de Exxact HexxTraxx ontwikkeld. De rooimachine is gebaseerd op de tien jaar geleden geïntroduceerde Agrifac Hexa.

De HexxTraxx is voorzien van de gebruiksgemakken en rooitechnieken van bewezen Agrifac Exxact bietenrooiers, de OptiTraxx, LightTraxx en SixxTraxx.

Twaalf rijen

Om de bodem te beschermen rooit de HexxTraxx twaalf rijen in één werkgang. Hierdoor is er met 50 procent van de werkgangen evenveel te rooien als met een 6-rijige rooier. Zo halveert de HexxTraxx het aantal oogstbewegingen.

Omdat de hoge en brede voorbanden (800/70 R38) van de rooier met een pendelframe aan elkaar zijn verbonden, verdelen ze de druk gelijkmatig over de voorwielen.

Samen met de brede achterbanden en de minimale oogstbewegingen, zorgt dit voor een minimale bodemdruk.

Lage rijsnelheden

Een doorvoercapaciteit van 300 ton bieten per uur is mogelijk bij relatief lage rijsnelheden. De lange reinigingsweg van de rooiers zorgt voor een optimale reiniging van de biet.

Weer

 • Dinsdag
  18° / 11°
  10 %
 • Woensdag
  17° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 7°
  30 %
Meer weer