Agrifac Condor VertiPlus voor in asperges

Agrifac breidt het leveringsprogramma van de zelfrijdende Condor verder uit met een speciaal ontworpen boom voor het spuiten van onder meer asperges.

Agrifac+Condor+VertiPlus+voor+in+asperges
© eigen foto Agrifac

De VertiPlus is een demontabel systeem, speciaal ontworpen voor het spuiten in gewassen die van de zijkant bescherming vragen.

Het spuitsysteem monteert Agrifac op de Condor met J-Boom, waarbij het in- en uitvouwen pneumatisch plaatsvindt. De VertiPlus spuitboom heeft een verticale lengte van 1,20 meter. De bodemvrijheid van de Condor is 1,25 meter.

Spuitbreedte

De eerste Condor VertiPlus is inmiddels werkzaam in Duitsland bij een teler met 200 hectare asperges, met een totale spuitbreedte van 24 meter.

De ‘aspergestangen’ die aan de standaard J-boom van de Condor zijn gemonteerd, kan de teler vanuit de cabine in- en uitklappen.

Boombreedte

De teler heeft de mogelijkheid om te werken met een boombreedte van 30 meter voor het spuiten van aardappelen en graan. In asperges werkt hij met een deels ingevouwen boom met een boombreedte van 24 meter.

De aspergeteler heeft voor de Agrifac Condor gekozen om het StabiloPlus onderstel, het gebruiksgemak en de standaard bodemvrijheid van 1,25 meter. Werken met gps blijft met VertiPlus mogelijk.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    13° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 7°
    70 %
Meer weer