Agrifac+in+Franse+handen
© Agrifac

Agrifac in Franse handen

Machinebouwer Agrifac in Steenwijk maakt sinds gistermiddag onderdeel uit van het Franse Exel Industries. 'We groeiden de laatste jaren zo hard dat we een sterke internationale partner zochten om dat ook in de toekomst te kunnen', geeft algemeen directeur Peter Millenaar aan.

Exel Industries betaalde voor alle Agrifac-aandelen € 3 miljoen. 'Die waren sinds het faillissement en de doorstart in 2008 deels in handen van APC Holding en het personeel. Onze medewerkers hebben daar een vergoeding voor gehad', vertelt Millenaar.

Het huidige managementteam van de landbouwspuiten-, bietenrooier- en drainreinigerfabriek blijft intact, geeft Millenaar aan. 'Van aandeelhouder en stille compagnon word ik nu management directeur.'

Spuittechniek

Agrifac houdt ondanks de overname ruimte voor een eigen lijn en identiteit. 'We zetten werk, ontwikkeling en producten vol gas voort', verzekert Millenaar.

Exel Industries hoopt met de aankoop zijn positie als vooraanstaande leverancier van spuittechniek te behouden. De Fransen willen met Agrifac een grotere speler worden op de Oost-Europese en vooral Russische markt.

Hardi, Evrard, Berthoud en Tecnoma

Het www.exel-industries.com/en/index.phpFranse bedrijf is onder meer eigenaar van spuitmachinefabrikanten Hardi, Evrard, Berthoud en Tecnoma.

Agrifac heeft 90 mensen in dienst en kent een omzet van € 38,3 miljoen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 7°
  20 %
Meer weer