Hagel+treft+fruitbedrijven+Betuwe
© Alliance Fruit

Hagel treft fruitbedrijven Betuwe

Fruitbedrijven in Herwijnen en Haaften hebben gisteravond behoorlijke hagelschade opgelopen.

Over de West-Betuwe en de Bommelerwaard trokken gisteren aan de eind van de middag rond 17.30 uur verspreid enkele zware hagelbuien over. Arie van Horssen, fruitspecialist van Alliance Fruit, meldt dat er plaatselijk dikke hagelstenen zijn gevallen.

'Voor wat betreft de fruitteelt zijn met name bedrijven in de buurt Herwijnen en Haaften flink geraakt', zegt Van Horssen. Verder zijn er volgens de voorlichter onder meer ook hagelbuien langs Buren getrokken. Aan de andere kant van de Waal is in Gameren door hagel flinke glasschade ontstaan aan enkele kassen.

Houtschade

Van Horssen: 'Op sommige fruitpercelen was de hagel zo intensief dat het erop lijkt dat elke kleine vrucht geraakt is. Dit geeft een trieste aanblik te meer ook daar er veel schade van de hagelstenen op het hout terug te vinden is. Diverse takken zijn overlangs opengebarsten.'

Fruittelers met hagelschade moeten volgens Van Horssen nu zo snel mogelijk spuiten met een fungicide om de wonden zo snel mogelijk af te dichten en daarmee de vervolgschade beperken.

Weer

 • Maandag
  15° / 6°
  20 %
 • Dinsdag
  17° / 12°
  60 %
 • Woensdag
  18° / 15°
  60 %
Meer weer