Noord%2DHolland+wint+CL+Veebeoordelen
© Nieuwe Oogst

Noord-Holland wint CL Veebeoordelen

De Landelijke Champions League Veebeoordelen, vandaag in het Noord-Hollandse Avenhorn, werd een prooi voor het team van Noord-Holland. Het team van Drenthe greep het zilver, terwijl Noord-Brabant derde werd.

Deze wedstrijd tussen de beste teams, bestaande uit vier personen, van iedere provincie, betekende voor het team van Noord-Holland een vorm van revanche.

Het team van Beemster, dat deze provincie vertegenwoordigde, moest vorig jaar genoegen nemen met de tweede plaats, achter de Pompeblèden namens Friesland.

Mondelinge toelichting

Het team van Noord-Holland bestond uit Arno Helder, Peter Akkerman, Trimco de Jonge en Pieter Jan Groot. De Jonge had bij de ochtendronde de beste individuele score van het team en mocht daarom de provincie vertegenwoordigen bij de mondelinge toelichting.

Hier deed De Jonge het met een score van 8,8 niet onverdienstelijk. De hoogste score voor deze mondelinge toelichting was voor Gerrit van de Kolk namens Overijssel met 9,5, vóór Henk Engelen (9,3) namens Limburg en Michiel Scherders (9,0) namens Noord-Brabant.

Avenhorn

De wedstrijd werd dit jaar gehouden op het bedrijf van de familie Wijnker in Avenhorn, die de veebeoordelaars prima koeien toonde.

Jacob Wijnker gaf zelf aan dat hij ook een aantal koeien heeft aangemeld voor de voorselectie voor de NRM. Een aantal hiervan was vandaag in de ring te zien.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  22° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  18° / 8°
  20 %
 • Zondag
  19° / 10°
  40 %
Meer weer