Broeibreker berekent broeischade

MBS Beton ondersteunt haar klanten met de Broeibreker. Dit is een camera die op basis van het warmtebeeld kan zien of er broei in de kuil aanwezig is.

Broeibreker+berekent+broeischade
© mbs beton

De warmtecamera legt de oppervlaktetemperatuur van een geopende kuil vast. Op basis van dit warmtebeeld en aanvullende gegevens kan MBS Beton het mogelijke voederwaardeverlies als gevolg van warmteontwikkeling in euro’s uitrekenen.

Naar euro's

Het unieke aan de Broeibreker is volgens MBS Beton de vertaling van het warmtebeeld naar het verlies van voederwaarde in euro’s. Op deze wijze wordt de veehouder een spiegel voorgehouden en worden hem aanknopingspunten geboden om het verlies van voederwaarde te beperken.

Een mogelijke oplossing is het aanpassen van de manier van uitkuilen. Een dergelijke aanpassing verlaagt niet enkel het voederwaardeverlies maar zorgt indirect ook voor een besparing op de aankoop van krachtvoer. Het verlies van voederwaarde wordt namelijk gecompenseerd met de aankoop van krachtvoer.

Voeropslag

MBS Beton zet de Broeibreker in bij klanten die een sleufsilo aanschaffen. 'Een veehouder vraagt niet om een sleufsilo, hij vraagt om een voeropslag. Met de Broeibreker helpen wij hem deze voeropslag optimaal tot waarde te brengen', aldus Anton Bunt, directeur van het bedrijf.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer