Boomkwekers samen in belevingscentrum

Belevingscentrum De Gasthuishoeve in Sint-Oedenrode opent dit Paasweekend de deuren. Particulieren kunnen bij De Gasthuishoeve rechtstreeks bij de Brabantse boomkweker kopen.

Boomkwekers+samen+in+belevingscentrum
© Marca van den Hurk

Het bedrijf op het terrein van boomkweker Eric van den Hurk aan de Liempdseweg in Sint-Oedenrode bestaat uit een buitentuin van een hectare en een binnenruimte van in totaal 2.000 vierkante meter.

Deze is ingericht als dorpsplein met terras, nagebouwde Paulusgasthuisjes, een mediterrane binnentuin en veel marktkramen met streekproducten.

Efficiënter

Van den Hurk bedacht anderhalf jaar geleden de formule voor De Gasthuishoeve. ‘De aanleiding was dat steeds meer particulieren hun planten op de kwekerij willen kopen. Maar kwekers hebben tegenwoordig gespecialiseerde bedrijven die daar niet op ingericht zijn. Daardoor is dat ook niet rendabel genoeg.'

Het belevingscentrum moet een trekpleister worden voor jong en oud. Het gaat op 19 april om 9.30 uur open en zal ook tijdens de paasdagen van 9.30 tot 18.00 uur geopend zijn. Daarna is het dagelijks open.

· Lees meer hierover, deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Zuid.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer