Anthos ontwikkelt Boomkwekerij Barometer

Anthos introduceert de Boomkwekerij Barometer. Deze geeft inzicht in nationale en internationale afzetontwikkelingen in de boomkwekerijsector en bedrijfsmatige informatie.

Anthos+ontwikkelt+Boomkwekerij+Barometer
© Anthos

Met het verdwijnen van Productschap Tuinbouw beschikt de boomkwekerijsector niet meer over exportstatistieken, die inzicht geven in de afzetontwikkelingen van de Nederlandse boomkwekerijsector.

Het Bestuur Boomkwekerijproducten van Anthos acht het toch wenselijk om inzicht te blijven houden in de verschillende marktontwikkelingen en daarom is besloten om de Boomkwekerij Barometer in te stellen.

Enquête

Eind 2013 heeft Anthos een enquête gehouden onder 43 boomkwekerijleden. De resultaten daarvan zijn verwerkt in de Boomkwekerij Barometer.

Met behulp van de door hun gegeven antwoorden geeft de barometer inzicht in een aantal ontwikkelingen op het gebied van de afzet.

Afzetlanden

Zo blijkt dat de bedrijven een stijging van het aantal afzetlanden (internationalisering) voorzien, maar dat fytosanitaire handelsbelemmeringen de exportgroei bemoeilijken.

De bedrijfsmatige informatie geeft inzicht in omzetverwachtingen en verwachte ontwikkelingen op het gebied van de verschillende bedrijfsmatige kostencomponenten.

Tweemaal per jaar

Anthos wil tweemaal per jaar de barometer samenstellen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer