Ruyteninstituut: geef ontwerp betekenis

'Wanneer het ontwerpen van beplantingen meer betekenis krijgt in de keten dan nu het geval is, leveren de waarden die de Integrale Beplantingsketen nu al heeft opgebracht enorme voordelen op voor de samenleving.'

Ruyteninstituut%3A+geef+ontwerp+betekenis
© Ruyteninstituut

Volgens Frank Ruyten van het recent opgerichte Ruyteninstituut heeft dit instituut tot doel de onvolkomenheden in de keten van ontwerp, kweken, aanleg, beheer tot en met gebruik van de groene ruimte op te heffen.

Dat gebeurt vanuit een onafhankelijke en wetenschappelijke invalshoek. Ruyten hield zijn verhaal woensdag op de startbijeenkomst van Entente Florale in Dalfsen.

Onvolkomenheden opheffen

Ruyten wil met het instituut de onvolkomenheden in de keten van ontwerp tot en met het gebruik van de groene ruimte opheffen vanuit een onafhankelijke en wetenschappelijke invalshoek.

'Conform de visie van het instituut gebeurt dit naar het model van de zogenoemde Integrale Beplantingsketen.'

Doelgroep

Het Ruyteninstituut richt zich op bestuurders, boomkwekers, ontwerpers/groenvoorzieners van de openbare ruimte en ontwerpers van beplantingen.

Die zijn werkzaam bij gemeenten, ontwerpbureaus, aannemersbedrijven, waterschappen en Rijkswaterstaat. Tot slot is het onderwijs in het voortgezette, hoger en universitair beroepsonderwijs ook een belangrijke groep waar het instituut zich op richt.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer