Opheusden+CO2+neutraal
© Expo TCO

Opheusden CO2 neutraal

Opheusden is, door alle aanwezige bomen, CO2 neutraal. Dat stelde Theo Berntzen van Sepa Green bij de opening van de vakbeurs Expo Treee Centre Opheusden (TCO) in Dodewaard.


Bij de opening van de tweede editie van de laanbomenbeurs hingen Theo Berntzen van Sepa Green en beursvoorzitter Wim Crum gisteren een groot energielabel aan de Moree-boom.

Het energielabel toont welke bijdrage de bomen leveren aan de opname van CO2. Een uniek gegeven is dat Opheusden, door alle aanwezige bomen, CO2 neutraal is. Berntzen: 'Nijmegen wil, ter vergelijking, pas in 2032 CO2-neutraal zijn. Opheusden is dat nu al.'

Sortimentsbos

In het centrum van de beurs kunnen de bezoekers genieten van het sortimentsbos. Dit bos is mede mogelijk gemaakt door Sepa Green, die alle bomen van een energielabel heeft voorzien.

Met het beursthema Tree Energy wordt nog eens extra benadrukt dat bomen en planten noodzakelijke energie leveren aan mens en milieu.

Voor Sepa Green was dit de voornaamste reden om het sortimentsbos voor twee jaar te sponsoren, aldus Theo Berntzen, commercieel directeur van Sepa Green.

Weer

 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  16° / 11°
  90 %
Meer weer