Groot Salland controleert dijken

Waterschap Groot Salland is begonnen met de jaarlijkse dijkschouw. Dijkinspecteurs van het waterschap controleren of de dijken goed de winter zijn doorgekomen en waar herstelwerkzaamheden nodig zijn.

Tevens wordt bekeken of delen van dijken goed zijn onderhouden door eigenaren en andere onderhoudsplichtigen.

Die dienen op grond van de Keur van het waterschap met betrekking tot (hoofd)-waterkeringen en een strook van 4 meter uit de teen daarvan ook aan een aantal verplichtingen te voldoen.

Oeverbegroeiingen

De aanwezige begroeiingen, de grasmat en de oeverbegroeiingen moeten door de eigenaren en onderhoudsplichtigen goed in stand worden gehouden.

Verder moeten de waterkeringen vrij worden gehouden van bentepollen, distels, ridderzuring en andere ongewenste kruiden en moeten zand, hout, afval en overige voorwerpen worden verwijderd.

Molshopen

Molshopen moeten bovendien worden geëgaliseerd en wortels van opkomende begroeiing van bomen en struiken worden weggehaald. Tot slot moeten wild, mollen en ander gedierte dat dijken kan beschadigen, worden bestreden.

Voor het overgrote deel voert Groot Salland zelf deze werkzaamheden uit, omdat het waterschap eigenaar is van de meeste waterkeringen in het werkgebied.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    11° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer