iLab voor biobased ondernemers

Innovation Lab Wageningen (iLab) steunt startende ondernemers in de biobased economy door het aanbieden van onderzoeksfaciliteiten en eventueel ondersteuning bij de financiering.

iLab+voor+biobased+ondernemers
© locatetv.com

Wageningen UR opent donderdag op haar Campus een Innovation Lab.

De startende ondernemers in de biobased economy hebben hier de beschikking over laboratoriumruimte, toegang tot toegepast onderzoek en ondersteuning bij het verwerven van startkapitaal.

Starters

Het iLab is het eerste in Nederland dat zich specifiek richt op starters in de biobased economy. Erik van Seventer, manager Biobased Products bij Wageningen UR, zegt dat het de bedoeling is om ondernemers met een duurzaam idee te ondersteunen.

'We zien de laatste jaren steeds meer enthousiaste mensen en bedrijven die radicaal vernieuwende biobased oplossingen bedenken. Maar er is doorzettingsvermogen nodig en soms krediet om te komen tot een werkbaar proces waaraan ook nog geld te verdienen is.'

Topsector Chemie

Gerard van Harten, boegbeeld van de Topsector Chemie, reikt op 10 april de iLab status uit aan Wageningen UR Food & Biobased Research. Het beleid om een netwerk van Innovation Labs in Nederland op te zetten is afkomstig van de Topsector Chemie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    14° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 7°
    70 %
Meer weer