Van Nistelrooij biobased-rapporteur EU

Lambert van Nistelrooij (CDA) is door het Europees Parlement benoemd tot rapporteur voor een nieuw technologieprogramma voor biobased producten.

Van+Nistelrooij+biobased%2Drapporteur+EU
© Rechtenvrij, fotograaf onbekend

De politicus wil namens het Europees Parlement snel de wetgeving regelen om dit Europese Unie (EU) programma van 3,8 miljard euro in praktijk te brengen.

'Het is voor het eerst dat de EU zoveel geld inzet voor de biobased economy. Dit is een nieuwe en veelbelovende sector die zorgt voor duurzame groei, bedrijvigheid en banen. Publiek en privaat samenbrengen werkt.'

Horizon 2020

De Europese Commissie stelt 1 miljard euro beschikbaar vanuit het onderzoeksprogramma Horizon 2020. Het Europese bedrijfsleven investeert 2,8 miljard euro.

'Ik wil ervoor zorgen dat het programma vooral helpt om nieuwe producten op de markt te brengen', benadrukt Van Nistelrooij.

Nederlandse deelnemers

Nederlandse deelnemers zijn bedrijven en organisaties als DSM, het Dutch Biorefinery Cluster, TNO en Wageningen UR. Ook de regio's Zuidwest-Nederland en Noord-Nederland hebben zich gemeld.

Het programma heet Bridge, wat staat voor Biobased and Renewable Industries for Development and Growth in Europe. Doel is nieuwe kennis en technologie te ontwikkelen om uiteindelijk 'biobased' innovaties op de markt te kunnen brengen.

Het grensoverschrijdend onderzoeksprogramma is een samenwerking van publieke en private partijen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    14° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 7°
    70 %
Meer weer