Hollandse+Delta+%27te+laat%27+en+%27onvolledig%27
© Nieuwe Oogst

Hollandse Delta 'te laat' en 'onvolledig'

Waterschap Hollandse Delta heeft te laat geanticipeerd op de extreme neerslag op 13 oktober 2013 op de Zuid-Hollandse eilanden Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee.

Dat stelde voorzitter Frans Beukelman van LTO Noord Voorne-Putten gisteren tijdens de Verenigde Vergadering waterschap Hollandse Delta. Die behandelde het evaluatierapport van de hevige neerslag die op 13 oktober veel boeren op Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee trof.

‘Ons inziens is er te laat op deze extreme neerslag geanticipeerd, hoewel de verwachtingen dit niet helemaal voorspelden', zegt Beukelman.

Voorzorgsmaatregelen

'De sector en andere waterschappen hebben voorafgaand aan 13 oktober wel de nodige voorzorgsmaatregelen genomen. We hadden dan ook graag gezien dat het rapport ingaat op de maatregelen die het waterschap vóór de bewuste dag heeft genomen.’

Volgens Beukelman is het rapport ook onvolledig. 'Onze inbreng is nergens in het rapport terug te vinden, ook niet in de bronvermelding.’

Reacties

Na de wateroverlast van 13 oktober vorig jaar hebben de LTO Noord-afdelingen Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee veel reacties ontvangen. Die hebben ze verzameld en het waterschap aangereikt. Die zegde toe de opmerkingen mee te nemen in de evaluatie.

Ook de manier van communicatie richting LTO Noord, hekelt de afdelingsvoorzitter. 'Het ter beschikking komen van dit rapport moesten wij van onze leden horen tijdens de waterschapsavond op Voorne-Putten van 4 maart.’

Gebiedsbijeenkomsten

Beukelman kreeg wel de toezegging dat Hollandse Delta vóór de zomer gebiedsbijeenkomsten houdt om verbeterpunten te bespreken. ‘Uiteindelijk is het niet enkel bedoeld als referentie, maar zeker om in de toekomst van te leren.’

Weer

 • Woensdag
  18° / 11°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  22° / 11°
  40 %
Meer weer