LTO Salland: brandbrief mestbeleid

Leden van LTO Noord Salland zijn boos over de strengere eisen die worden gesteld om voor derogatie in aanmerking te komen.

LTO+Salland%3A+brandbrief+mestbeleid
© Berrie Klein Swormink

Dat schrijven ze in een brief aan de landbouwwoordvoerders in de Tweede Kamer. Daar wordt vandaag vergaderd over de brief van staatsecretaris Dijksma van Economische Zaken aan de Kamer.

Daarin geeft ze aan dat de Europese Commissie bereid is om derogatie te verlenen op voorwaarde dat de dierrechten voor de intensieve veehouderij behouden blijven en de melkveehouderij grondgebonden blijft.

Daarnaast gaat de derogatie in het zuidelijk en centraal zand- en lössgebied omlaag naar 230 kilo stikstof uit graasdiermest per hectare. Voorwaarde wordt dat bedrijven minimaal 80 procent grasland hebben.

Machteloos

De Sallandse boeren ervaren een gevoel van 'stank voor dank' en machteloosheid. Ze twijfelen aan de betrouwbaarheid van de metingen, missen gevoel voor de praktijk en noemen de overheid onbetrouwbaar.

Ook vrezen ze bij het doorgaan van de aangekondigde maatregelen voor de bodemvruchtbaarheid op de Sallandse zandgronden vanwege de afnemende bemestingsmogelijkheden.

Teleurgesteld

LTO Salland is teleurgesteld over de nieuwe maatregelen waarmee de agrarische sector nu weer mee te maken krijgt. 'Terwijl de agrarische sector in deze tijden van crisis laat zien één van de sterkere sectoren te zijn'.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer