DMIA: slachthuizen hanteren EU-wetgeving

De Dutch Meat Importers Association (DMIA) geeft aan dat slachthuizen uit landen buiten de Europese Unie (EU) werken conform de Brusselse wetgeving.

DMIA%3A+slachthuizen+hanteren+EU%2Dwetgeving
© exoticmeat.co.uk

Paardenvlees uit deze derde landen mag alleen maar komen van door de EU erkende bedrijven. Die worden onderworpen aan zeer strenge eisen. 'Er is te alle tijde controle ter plaatse', stelt DMIA.

In de landen die in de uitzending van TROS Radar worden genoemd, gelden regels met betrekking tot dierenwelzijn tijdens transporten, geeft de brancheorganisatie van vleesimporteurs verder aan.

Ontbrekend bewijs

Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) is geschrokken van het onderzoek van Eyes on Animals.

'In het rapport ontbreekt echter bewijs dat de onacceptabele praktijken, zoals die zijn geconstateerd door Eyes on Animals, ook betrekking hebben op producten die in Nederlandse supermarkten worden verkocht.'

Dierenwelzijnsregels

Wanneer exporteurs in derde landen EU-regels overtreden, is dat volgens CBL een ernstig vergrijp, zeker wanneer het gaat om basale dierwelzijnsregels.

'Deze exporteurs dienen uitgesloten te worden van handel met Europa. CBL zal de FVO, de organisatie die toeziet dat Europese regels in het buitenland worden nageleefd, om opheldering vragen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer