AH%3A+controle+bij+land+van+herkomst
© Nieuwe Oogst

AH: controle bij land van herkomst

'Toezicht op de slacht van paarden is een primaire verantwoordelijkheid van de overheid van het land van herkomst. De Europese Unie stelt richtlijnen waaraan voldaan moet worden, ook in Zuid-Amerika', benadrukt Albert Heijn (AH).

Dat stelt de supermarktketen naar aanleiding van de uitzending van TROS Radar gisteren. In het programma werd het paardenwelzijn voor en tijdens de slacht belicht.

'Het vlees voor de paardenvleeswaren dat Albert Heijn verkoopt, paardenrookvlees en paardenworst, komt uit Zuid- en Midden-Amerika en Roemenië', geeft de grootgrutter aan.

Douane

Het slachthuis wordt gecontroleerd door de lokale veterinaire inspectie conform richtlijnen van de Europese Unie (EU), stelt Albert Heijn verder. 'Bij import naar EU kan de veterinair van de douane voorts besluiten tot een inspectie in het laboratorium.'

Snackproducent Beckers laat via moederbedrijf Izico Nederland weten praktisch geen paardenvlees te gebruiken voor de Nederlandse markt. 'Onze producten zijn vrij van paardenvlees op enkele producten na die door derden worden geproduceerd.'

Beckers

Beckers gaat naar aanleiding van de uitzending en de uitkomsten van het onderzoek van Eyes on Animals samen met de dierenwelzijnsorganisatie hierover in gesprek.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  11° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  13° / 7°
  10 %
Meer weer