Gamen maakt tuinbouw uitdagender

Het werken in de tuinbouw is effectiever en leuker door gamificatie, is de conclusie van de pilot 'Work is Gaming' die de afgelopen twee maanden heeft gedraaid op drie glastuinbedrijven.

Gamen+maakt+tuinbouw+uitdagender
© Nieuwe Oogst

'Work is Gaming' wil het werk in de tuinbouw uitdagender maken door gamificatie ofwel door het integreren van spelmechanismen in het werkproces.

Via een spelmethodiek gaan management en werknemers aan de slag om bedrijfsprocessen te verbeteren. De betrokkenen zijn enthousiast over de methode, zo blijkt tot dusver uit de pilot.

Verbeterde werkrelaties

De meerwaarde van de methode is meer communicatie, meer draagvlak voor veranderingen, verbeterde werkrelaties, meer betrokkenheid, verantwoordelijkheid en ontwikkeling van medewerkers.

Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland (SIGN), in alliantie met InnovatieNetwerk, is initiatiefnemer van de pilot en ontwikkelde met het bedrijf Product Foundry de spelmethodiek. Over een half jaar worden de eerste resultaten aangevuld met inzicht in het effect van de aanpak van 'Work is Gaming' op de bedrijfsprestaties.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer