Subsidie voor tuinbouw MKB in Limburg

De topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen, het ministerie van Economische Zaken en provincie Limburg investeren in innovatie bij MKB-bedrijven die gerelateerd zijn aan de tuinbouw.

Subsidie+voor+tuinbouw+MKB+in+Limburg
© Nieuwe Oogst

Via de MIT-regeling van het ministerie van Economische Zaken is 2 miljoen euro beschikbaar om innovatie van het MKB binnen de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen te stimuleren.

Daarnaast subsidieert de provincie Limburg 500.000 euro om nog meer projecten uit Limburg te ondersteunen. Via de MIT-regeling stimuleert het ministerie van Economische Zaken innovatie voor het MKB in alle Topsectoren. Het totale budget is 8 miljoen euro.

Twee categorieën

Binnen de MIT-regeling zijn twee categorieën projecten mogelijk. Bij de haalbaarheidsprojecten en de kennisvouchers draait het om de technische haalbaarheid van een innovatief idee en om kennisvergaring en -uitwisseling.

Bij R&D-samenwerkingsprojecten draait het om markt- en keteninnovaties. Voor deze vaak projecten is een budget gereserveerd van 950.000 euro.

Limburgs beleid

De provincie Limburg stelt de 500.000 euro beschikbaar voor haalbaarheids- en R&D-projecten uit de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen die aansluiten bij het regionaal economisch Limburgs beleid.

De tuinbouwsector is voor de provincie een belangrijke economische pijler. Door de Limburgse gelden te koppelen aan de overheidssubsidie kunnen extra projecten worden toegekend. De koppeling stimuleert ook de Greenportontwikkeling in Limburg.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  23° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 13°
  20 %
Meer weer