Oostland komt met werkplan voor tuinbouw

In navolging van het Westland lanceert nu ook regio Oostland een plan van aanpak om uitkeringsgerechtigden duurzaam aan het werk te helpen in de glastuinbouw.

Oostland+komt+met+werkplan+voor+tuinbouw
© Nieuwe Oogst

Het project heet ‘Oostland heeft Werk!’ en kiest voor maatwerk van onderaf. ‘We richten ons op werkzoekenden of mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt', vertelt voorzitter Piet van Adrichem van LTO Glaskracht Oostland.

Hij is namens die organisatie als adviseur betrokken bij het project, dat vrijdag 14 maart met een kick-off bijeenkomst van start gaat.

Geselecteerd

In dit project worden kandidaten zorgvuldig geselecteerd op motivatie en gekoppeld aan een werkgever in de glastuinbouw of aanverwante bedrijven.

De gemeente neemt het papierwerk op zich en betaalt een deel van de uitkering door aan de werkgever. Deze moet daarvan de een-op-een begeleiding bekostigen in de aanloopfase.

Samenwerking

'Oostland heeft Werk!' is een samenwerking tussen gemeenten Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp, Zoetermeer, Delft en Rotterdam, Uitzendbureau Veldwerk en LTO Glaskracht Oostland.

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Midden

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 5°
  75 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  40 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  45 %
Meer weer