GS achter migrantenopvang Swifterbant

Gedeputeerde Staten (GS) van Flevoland staan achter de bouw van een opvang voor arbeidsmigranten aan de Visvijverweg in Swifterbant. Naar verwachting wil gemeente Dronten vijf- tot zeshonderd arbeidsmigranten huisvesten.

Op de locatie in Swifterbant gaat het om honderd tot tweehonderd arbeidsmigranten. Op piekmomenten in de loop van het groeiseizoen zijn dat er honderd meer.

Voor de huisvesting moet het bestemmingsplan worden aangepast. GS moet daar toestemming voor geven. Provincie Flevoland vindt dat de opvang goed aansluit bij het vestigingsklimaat van bedrijven die van de tijdelijke werknemers afhankelijk zijn.

Huisvesting

De huisvesting aan de Visvijverweg wordt volgens Flevoland ook goed in het landelijk gebied ingepast. Als voorwaarde stelt GS wel dat gemeente Dronten een plan ontwikkelt met een aantoonbare kwaliteitsimpuls voor het gebied.

Provinciale Staten lieten zich eerder ook overwegend positief uit over de plannen voor de opvang van arbeidsmigranten in Dronten. Een rol daarbij speelt de verwachte verkeersdrukte en het gegeven dat er 'natuurinclusief’ wordt ontworpen.

Kerkuilen en mussen

Natuurinclusief houdt in dat maatregelen worden getroffen voor kerkuilen, mussen, torenvalken en padden. In een beeldkwaliteitplan laat Dronten zien wat de kwaliteitimpuls voor het landelijk gebied betekent.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer