Legalisatie+huisvesting+arbeidsmigranten
© monique jansen

Legalisatie huisvesting arbeidsmigranten

Ondernemers in Horst aan de Maas die arbeidsmigranten huisvesten en hierover nog geen contact hebben gehad met de gemeente, krijgen het advies dat zo spoedig mogelijk alsnog te doen.

Alle ondernemers met huisvesting van arbeidsmigranten hebben vorig jaar van de gemeente Horst aan de Maas bericht ontvangen of legalisatie van de huisvesting mogelijk was of niet.

Voor een aantal ondernemers betekent dit dat ze met een beperkt aantal onderzoeken en aanpassingen de procedure voor legalisatie kunnen doorlopen. Andere ondernemers concludeerden dat dit voor hen niet haalbaar is en hebben met de gemeente afspraken gemaakt over beëindiging van de huisvesting.

Contact

Ondernemers die niet tot één van deze categorieën horen, worden door de LLTB geadviseerd contact op te nemen met de gemeente. De huisvesting bij deze bedrijven zal immers veelal in strijd zijn met de regels en de gemeente kan overgaan tot handhaving.

Horst aan de Maas gaat ervan uit dat ondernemers die niet van zich hebben laten horen, de illegale huisvesting op korte termijn beëindigen. Het advies van de LLTB aan deze ondernemers is dan ook zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de gemeente.

Weer

 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer