Copa: hou vast aan vergroeningsafspraken

De vergroeningseisen in het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) mogen niet leiden tot een lagere agrarische productie. Europese koepelorganisaties Copa en Cogeca hebben dat nog eens duidelijk gemaakt bij de Europese Commissie.

In Brussel wordt de laatste hand gelegd aan de detailwetgeving met betrekking tot het nieuwe GLB. Een strijdpunt is de vraag of en in welke mate in de ecologische aandachtsgebieden agrarische productie kan plaatsvinden.

In een brief aan de voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, wijzen Copa en Cogeca op de afspraken die daarover zijn gemaakt tussen Europese Raad, Europees Parlement en Europese Commissie.

Agrarische productie

De Europese boeren gaan er vanuit dat de afspraken worden nageleefd. 'Dat betekent onder meer dat de vergroening niet mag leiden tot een lagere agrarische productie', stelt Copa-voorzitter Albert Jan Maat.

‘Alle wetgeving die tot doel heeft om productie weg te nemen in de ecologische aandachtsgebieden, direct of indirect, is strijdig met het politiek akkoord’, staat in de brief aan Barroso.

Maat voegt er aan toe dat het vertrouwen tussen de verschillende Europese organen wordt geschaad door te morrelen aan gemaakte afspraken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer