LTO+Noord+Glaskracht+wil+greenport+Noord
© nieuwe oogst

LTO Noord Glaskracht wil greenport Noord

LTO Noord Glaskracht wil innovatieprojecten voor de glastuinbouw in Noord-Nederland bundelen in een Greenport Noord.

Aanleiding is dat gemeente Emmen eind dit jaar ondersteuning van de sector in de gemeente beëindigt. Emmen stopt jaarlijks 45.000 euro in Stichting Tuinbouw Emmen, maar ziet geen rol meer voor de stichting nu werving van nieuwe tuinbouwbedrijven is stilgelegd.

Innovatie en collectieve pr kunnen dan regionaal worden opgepakt.

Doorgaan

Voorzitter Cees Ruhé van LTO Noord Glaskracht-sectie Groningen/Drenthe: ‘We moeten met de goede dingen doorgaan. Daarom zoeken we een entiteit die een deel van het werk kan overnemen.’

Dat kan in zijn ogen een lichaam zijn dat voor heel Noord-Nederland tuinbouwinnovatie gaat stimuleren. ‘Dat onderwerp wordt steeds belangrijker. Het hoeft dan niet bij één tuinbouwgebied te blijven. Het kan ook een Greenport Noord worden’, aldus Ruhé. Gemeente Emmen zou daarbij kunnen aanhaken.

Innovatie

Hoewel het in Zuidoost-Drenthe nu tegenzit, ziet Ruhé de samenwerking tussen provincies, sector en gemeenten nog niet stranden. ‘Ik ga ervan uit dat we elkaar in het Noorden wel vinden in sectorinnovatie en ook de promotie van de tuinbouw gezamenlijk blijven doen.’

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  15° / 9°
  50 %
 • Zaterdag
  14° / 9°
  90 %
 • Zondag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer