AgriTech+maakt+koppeling+met++onderwijs
© AgriTecht Campus

AgriTech maakt koppeling met onderwijs

De Noord-Hollandse AgriTech Campus (ATC) heeft afspraken gemaakt met AH Vilentum, Inholland Delft en Inholland Alkmaar, ROC Horizoncollege, Onderwijsgroep Noordwest Holland en het Clusius College over samenwerking.

Projectleider Martijn Grosmann van AgriTech Campus is gestart met het structureel verbinden van de agribusiness aan het onderwijs. Zo worden met ondernemers, brancheorganisaties en belangenbehartigers verkenningen gemaakt.

Een van de verkenningen is dat ATC, Clusius College en CAH Vilentum in september willen starten met een verkorte HBO opleiding Bedrijfskunde & Agribusiness, met varianten Ondernemerschap, Duurzame Visserij en Veredeling.

Verder onderzoeken Breedwise, CAH Vilentum en het Clusius College de mogelijkheid van een uitbreiding van het MBO+ en HBO cursusaanbod voor de tuinbouw- en veredelingssector.

Veehouderij

Met AB Vakwerk en LTO Noord Noord-Holland wordt gekeken naar de opleidingsvraag voor de veehouderijsector. Daarbij is contact gelegd met de Dairy Campus uit Leeuwarden, de Dairy Triangle en het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Agro&Food. De kennisontwikkeling van deze initiatieven komt zo ook voor de ondernemers in Noord-Holland Noord beschikbaar.

ATC, Clusius Lab en Botman Hydroponics bouwen samen met techniekstudenten een aantal vijvers voor een vervolgproef Slateelt op Water. Daarmee maken ze onderdeel uit van het ketenproject Slateelt op Water onder leiding van Ontwikkelingsbedrijf NHN;

Subsidie

ATC en Het Grote Oost werken diverse subsidiemogelijkheden uit om een derdengeldstroom te ontwikkelen dat ingezet kan worden voor kennisoverdracht, imagoprojecten en innovatietrajecten.

De komende maanden gebruikt Grosmann om ondernemers en organisaties te ontmoeten die hun vraag naar kennis en kennisoverdracht willen koppelen aan een sterk netwerk van onderwijsinstellingen en kennisleveranciers.

Weer

 • Maandag
  18° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
 • Woensdag
  17° / 6°
  20 %
Meer weer