Deelnemers PTC wachten af

Een dertigtal Nederlandse varkenshouders wil serieus handelen op de termijnmarkt middels de Pig Trading Companies (PTC). Zij worden actief wanneer de marktomstandigheden daar aanleiding toe geven.

Deelnemers+PTC+wachten+af
© Twan Wiermans

‘De groep is slapende, in afwachting van’, zegt Paul Bens van DLV Intensief. In 2013 bezochten zo’n zestig varkenshouders de bijeenkomsten over risicomanagement van DLV Intensief. Met name op grotere bedrijven zijn prijsrisico’s voor ook financiële risico’s geworden.

PTC

In België zijn twee PTC’s actief sinds medio 2012. Hun resultaten waren van dien aard, dat ook Nederlandse varkenshouders zich verdiepten in de mogelijkheden van Pig Trading Companies (PTC).

Doel van de PTC’s is, met gebruikmaking van de termijnmarkt, een deel van de prijsrisico’s voor varkenshouders af te dekken. Door te handelen op de termijnmarkt voor voergrondstoffen, biggen en vlees is het mogelijk een minimale voerwinst te garanderen.

Serieuze belangstelling

Van de zestig deelnemers aan de oriëntatiecursussen wil ongeveerd de helft serieus aan de slag met de termijnmarkt aan de slag. De rest is geïnteresseerd maar wacht de ontwikkelingen op de termijnmarkt eerst af.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer