Stigas: boer positief over langer doorwerken

Een meerderheid van de werkgevers (54 procent) en werknemers (67 procent) in de agrarische en groene sector is positief over de mogelijkheid het werk te kunnen volhouden tot aan hun pensioen.

Stigas%3A+boer+positief+over+langer+doorwerken
© Stigas

Wel denkt ongeveer de helft dat er dan aanpassingen nodig zijn, 48 procent van de werkgevers en 55 procent van de werknemers. Bijna driekwart van de medewerkers vindt zichzelf nu beter in zijn werk dan 25 jaar geleden, meldt kenniscentrum Stigas.

Werkgevers en werknemers zijn beiden van mening dat de verantwoordelijkheid voor de (toekomstige) inzetbaarheid van de werknemer ongeveer evenveel bij de werkgever als bij de werknemer ligt.

Werken aan morgen

Het onderzoek is door het kenniscentrum van de agrarische en groene sectoren op het gebied van arbeidsomstandigheden en preventie van ziekteverzuim (Stigas) uitgevoerd.

Dat gebeurde in het kader van project Werken aan morgen dat onder meer is gefinancierd door het Europees Sociaal Fonds. Aanleiding was de recente verhoging van de AOW-leeftijd tot 67 jaar.

Conclusies

Andere in het oog springende conclusies zijn:

· Het belangrijkst in hun baan vinden de werknemers het plezier in hun werk. Daarna volgen inkomen en sociale contacten met collega’s.
· Hoe meer perspectief iemand ziet in zijn toekomst en loopbaan, hoe meer iemand wil blijven werken en verwacht dit ook te kunnen doen.
· Hoe zwaarder het werk, hoe minder iemand het ziet zitten om tot aan zijn pensioen door te gaan.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  32° / 17°
  0 %
Meer weer