Bedrijf roept salami terug na vondst e.coli

Een partij gedroogde salami's van Salame Milano is in Nederland uit de schappen gehaald. In het product is een bacterie aangetroffen die buikpijn, braken of diarree kan veroorzaken.

Bedrijf+roept+salami+terug+na+vondst+e%2Ecoli
© AH

Het gaat om e.coli VTEC, maakte levensmiddelengigant Campofrío Food Group gisteravond bekend. Volgens het bedrijf verkocht in Nederland alleen Albert Heijn de betreffende salami.

'Alle schappen bij Albert Heijn in heel Nederland zijn na constatering onmiddellijk leeggehaald', liet de organisatie weten. Van een direct gevaar voor de volksgezondheid zou geen sprake zijn geweest.

Extra controles

Campofrío stelde na de ontdekking extra controles te hebben laten uitvoeren. De bacterie zou bij later geproduceerde producten niet meer zijn gevonden. De betreffende salami zou onder meer zijn geleverd aan bedrijven in Oostenrijk, Italië en België.

'In Nederland gaat het in totaal om 4.230 producten die tussen 30 januari en 13 februari zijn verkocht.'

Geld terug

Consumenten die de worst nog in de kast hebben liggen, kunnen het opsturen om hun geld terug te krijgen.

De baas van de Nederlandse tak van Campofrío, Remco Kok, noemt het 'heel vervelend' dat mensen moet worden gevraagd het product terug te brengen. Voor consumenten met vragen is een speciale informatielijn geopend.

ANP

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  8° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  10 %
Meer weer